Rreziku që ju vjen nga patatja…

0
719

Dita, 2 nëntor 2017

Një studim i fundit thotë se të konsumoni patate apo patatina rrit rrezikun e tensionit të lart.

Katër apo më shumë racione në javë të patateve, të pjekura, të ziera apo të skuqura lidhet me rritjen me 11 % të rrezikut krahasuar me më pak se një racion në muaj tek femrat.

Studimi tregon gjithashtu se burrat dhe gratë që konsumojnë 4 ose më shumë racione në javë të patateve të skuqura kanë janë 17% më shumë të rrezikuar nga tensioni i lartë.

Por patatet krokante nuk kanë efekte, thotë studimi i botuar në British Medical Journal.

Shkencëtarët kanë vënë re se zëvendësimi i një racioni ditor patate me një racion perimesh pa amidon, ul me 7% rrezikun e tensionit të gjakut.

Faji për këtë është Indeksi i glicemisë së lartë tek patatet, pasi lëshon energji më shpejt e për pasojë rrit sheqerin në gjak më shpejtë.

PËRGJIGJE

Ju lutem, shkruaj komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaj emrin tuaj këtu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.